top of page

Wie ben ik

Mijn naam is Kika van den Oever. Ik heb ontwikkelingspsychologie gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen, ik werk sinds 2009 als psycholoog en ben sinds 2016 BIG geregistreerd psychotherapeut. Daarnaast heb ik na mijn psychologieopleiding ervaring opgedaan door mijn werk als pedagogisch medewerker op een leefgroep en heb ik verschillende cursussen gevolgd, waaronder die voor EMDR en schematherapie.

 

Als psychotherapeut ben ik lid van verschillende beroepsverenigingen, namelijk de VKJP, LVVP en de AGGT. Van de laatste ben ik tevens bestuurslid. Als lid van deze beroepsverenigingen ben ik verplicht om aan verschillende kwaliteitseisen te voldoen.  

 

Mijn werkwijze is integratief. Dat betekent dat ik niet met een pasklare oplossing aan kom dragen maar een behandeling op maat maak die aansluit op uw klachten en behoeften.

Ieder mens is uniek, elke hulpvraag is anders en iedere behandeling dus ook. Ik vind laagdrempelig contact en goed luisteren belangrijk. Mijn ervaring is dat veel mensen zelf goed weten wat wel en niet werkt. Ik neem dit serieus en ga samen met u op zoek naar de oorzaak van het probleem of de klacht. Ik loop een tijdje met u mee om u te ondersteunen, uw blik te verruimen en te ontdekken hoe u gelukkiger kunt worden of klachten beter kunt leren verdragen.

 

Spreekt mijn manier van werken u aan? Dan kunt u uzelf of uw kind via het contactformulier aanmelden voor een telefonisch kennismakingsgesprek of een intake. Ik neem dan binnen drie werkdagen contact met u op.

20240416_154800.jpg

Wat doet een psychotherapeut

​

Een psychotherapeut kan kinderen en volwassenen helpen die vastlopen. Zo kunnen kinderen belemmerd worden in hun ontwikkeling en kunnen volwassenen zich beperkt voelen in hun dagelijks functioneren. Er is vaak sprake van een combinatie van problemen, zoals angstklachten, stemmingsklachten, problemen in het contact met anderen, problemen in het gedrag of met het zelfbeeld of de identiteit.

​

De klachten kunnen allerlei oorzaken hebben. Er zijn mensen met aangeboren kwetsbaarheden (zoals AD(H)D of Autisme), maar klachten kunnen ook komen door gebeurtenissen, of de omstandigheden waarin iemand is opgegroeid. Vaak is sprake van een combinatie van deze factoren. Soms zitten problemen in iemands persoonlijkheid geworteld. In dat geval zijn er vaak ook problemen in relaties met andere mensen. Een psychotherapeut is in staat om te ontrafelen waar de problemen vandaan komen. Afhankelijk daarvan wordt de meest doeltreffende behandeling ingezet. In de behandeling kan een cliënt alleen groeien als het contact met de therapeut veilig en vertrouwd voelt. Het opbouwen van een goede werkrelatie is een centraal element in een psychotherapeutische behandeling. De behandeling is kort wanneer dat kan en langer wanneer dat nodig is.

 

Alleen wanneer de therapeut ingeschreven staat in het BIG-register, mag hij zich psychotherapeut noemen. Het is een beschermde titel. Dit betekent dat de psychotherapeut aan kwaliteitseisen moet voldoen, die elke 5 jaar worden gecontroleerd. Ook moet de psychotherapeut zich houden aan de beroepscode.

 

​

​

​​

 

​

Om de registratie in het BIG

register terug te vinden:

Voor meer informatie over wat psychotherapie

is, en welke vormen er bestaan:

Voor de beroepscode waaraan elke

psychotherapeut zich moet houden:

bottom of page